Vecka 34

På idrotten har vi tränat friidrott. Vi har stött kula och sprungit 60 meter och hoppat längdhopp. Vi lekte även en fotbollslek.

På matten jobbade vi med bråk. Vi lärde oss t ex att tre tredjedelar är lika med en hel. På svenskan har vi skrivit brev till våra brevkompisar på Malmen. På slöjden har vi broderat självporträtt. På träslöjden har vi fått tillverka lite olika saker t.ex. pennburkar.

Vi läser en kvart i skolan varje dag och minst en kvart hemma varje dag. Fredag, lördag och söndag behöver man inte läsa hemma om man inte vill. Om en månad ska vi skriva en bokrecension om böckerna vi läser.

Vi har även jobbat med engelska. Vi skrev glosor och jobbade med en text om en flicka som bor i Sydafrika. Vi skrev även meningar till glosorna. Till nästa vecka har vi kapitel två i läxa i engelskaboken.

I No har vi arbetat med luft. Vi  gjorde ett experiment om dykarklockor. Vi testade att sätta fast ett hopskrynklat papper  i en plastflaska utan botten och sänkte ner den i vatten. Pappret var torrt för det blev en luftficka i flaskan.  Man kunde arbeta under vatten i en dykarklocka i ungefär 30 minuter.

P1010583

Tilda och Sophie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *